Telefon Tamiri ve Teknik Servis Samsung Teknik Servis, iPhone Teknik Servis,Lg Teknik Servis,General Mobile Teknik Servis,Htc Teknik Servis,icloud kırma,google hesabı kırma Fiyat ve Bilgi İçin: +905424999344 Mobil Teknoloji Market

Akıllı Telefon Satış Rakamları Şaşkınlık Uyandırıyor

Akıllı Telefon Satış Rakamları
Ne piyasaların durgunluğu, ne darbe nede ekonomik veriler... Hiçbir şey akıllı telefon satışlarını frenlemiyor. Öyle ki son bir kaç ayda fırınların ekmek satışları düştü fakat akıllı telefon satışları aynı oranda düşmedi. Kaldırımda yürürken yola bakan, sohbet eden, vitrinleri inceleyen insanlar yerine artık kafasını telefona gömmüş şekilde yürüyen insanlar görüyoruz. Tüm bu örnekler akıllı telefonların ne denli günlük yaşamı etkilediğini anlatmaya yeter de artar.
Ülkemizde akıllı telefonların satış oranını gösteren “akıllı telefon satış oranı” açıklandı.
Akıllı telefon satış oranı üzerine araştırma yapan GF, ülkemizde 2016 ve 2017 yılında yapılan akıllı telefon satış rakamlarını açıkladı. 2016 yılında ülkemizde 12.5 milyon akıllı telefon satışı gerçekleşmiş. Satılan telefonların yüzde 94'ü ise 4G uyumlu olarak çalışıyor. Yani 4.5G'ye geçişimizin birinci yılında satışı yapılan tüm cihazlar yüksek hızda internet erişimize sahip.
Yurdum insanı geniş ekranlı telefonları tercih ediyor. 2016 yılında satılan telefonların yaklaşık olarak yarısı 5 inçten büyük ekran boyutuna sahip. Ayrıca dahili hafızanın yüksek GB'li olması ise diğer bir tercih sebebi.
2017 yılı satış rakamları rekor kıracağa benziyor. 2017 yılının ilk iki ayında 2 milyon akıllı telefon satıldı. Bu rakamların bahar ve yaz sezonunda daha da artacağı bekleniyor. Ayrıca akıllı telefon üreticilerinin yeni marka ve modellerini piyasaya sürecek olması da satış rakamlarını daha da yukarıya çekebilir. Yani her geçen gün daha fazla telefon alıyoruz. Daha pahalısını satın alıyoruz. Yerli telefonların pazardaki payı ve gelecekteki yerinin ne olacağı ise kafalarda soru işareti oluşturuyor.
Aşağıdaki görsel size ne anlatıyor. Yorum olarak belirtirseniz sevinirim.





EmoticonEmoticon