Telefon Tamiri ve Teknik Servis Samsung Teknik Servis, iPhone Teknik Servis,Lg Teknik Servis,General Mobile Teknik Servis,Htc Teknik Servis,icloud kırma,google hesabı kırma Fiyat ve Bilgi İçin: +905424999344 Mobil Teknoloji Market

Qualcomm İşlemcili Cihazlarda IMEI Onarmak

Önemli Not: Ülkemizde cihazlara imei atmak yasal değildir. Buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı ve bozulan imei'leri tamir etmek için.

Öncelikle cihazımızın işlemcisi yazının başlığından da anlaşılacağı üzere Qualcomm olmalıdır. 
Android cihazlarda bu işlemi gerçekleştirmek için öncelikle cihazımızın root'lu olması gerekmektedir. Tabi biraz da bilgisayar bilgisi fena olmazdı. 

Bu işlemleri gerçekleştirmek için adb komutlarını kullanacağız. Adb komutları hakkında detaylı bilgi için tıklayınız

Şimdi "komut penceresini" adb tool içerisinde açalım. Sırası ile şu komutları uygulayalım. 



 adb shell  
 su  
 setprop sys.usb.config diag,adb  

Artık cihazımız ile bilgisayar arasından gerekli işlemleri yapmak için bir com portu açtık. Aygıt yöneticisinden driver'lar yüklü mü değil mi kontrol ediniz. Aksi halde com port açma işlemi başarısız olur.

Şimdi bir program yardımıyla imei yazabiliriz.  Aşağıdaki resimde yer alan direktifleri takip edip operasyonu tamamlayabilirsiniz.



Not bazı cihazlarda verdiğim kodlar işe yaramazsa google'dan diag mode code diye aratıp telefonu diagnostic moda almak için gerekli olan kodları bulabilirsiniz.
Örneğin Lenovo s90 diag code: *#*#8899#*#*

4 yorum

HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR

Sony modellere oluyor mu sony xz premium gualcom 835 işlemci

Sony modellerin diag modu kapalı, açılmıyor. Bu nedenle olmuyor.

Lg g7 ımeıl atılıyor mu


EmoticonEmoticon