Telefon Tamiri ve Teknik Servis Samsung Teknik Servis, iPhone Teknik Servis,Lg Teknik Servis,General Mobile Teknik Servis,Htc Teknik Servis,icloud kırma,google hesabı kırma Fiyat ve Bilgi İçin: +905424999344 Mobil Teknoloji Market

Lg G6 Bootloader Unlock Yapma

Lg G6 telefonunuza custom recovery ya da root  yüklemek için öncelikle bootloader kilidini açmanız gereklidir. Bu yazımızda Lg G6 Bootloader kilidini nasıl açacağımızı ele alacağız. Bootloader kilidini açmak için gerekli olan linki yazının sonunda paylaşacağım.

İşlemlere başlamadan adb&fastboot tool'u yüklememiz gerekli. Adb ve fastboot hakkında daha detaylı bilgi için tıklayınız. Gerekli kurulumları yaptıktan sonra geliştirici seçeneklerinden "usb hata ayıklama" modunu aktif hale getiriniz. Usb hata ayıklama nası aktif edilir, öğrenmek için tıklayınız. Oem kilidi açmayı da geliştirici seçeneklerinden aktif hale getiriniz.

Artık işlemlerimiz başlayabiliriz. Bir kablo aracılığı ile telefonu bilgisayara bağlayalım. Eğer gerekiyorsa sürücü kurulumlarını yapalım. Daha sonra adb tool klasörü içerisinde shift tuşuna basılı tutarken sağ tıklayalım. Açılan menuden "komut penceresini burada aç" diyelim. Açılan komut ekranından devam edelim.

Komut ekranına aşağıda yer alan kodu yazalım.

adb reboot bootloader

Bu komutu telefona gönderdikten sonra telefon kapanıp yeniden başlayacak ve kendini bootloader moda alacak. Bundan sonraki işlemlerimize fastboot komutları ile devam edebiliriz. Aşağıda yer alan fastboot komutunu telefona göndererek telefon id'sini bize veren unice kodumuzu alalım.

fastboot oem device-id

Bu komutu telefona girdikten sonra ekranda şuna benzer bir çıktı olacak. 

fastboot oem device-id
(bootloader)-----------------------------------------------------------------
(bootloader) Device-ID
(bootloader) CD58B679A38D6B613ED518F37A05E013
(bootloader) F93190BD558261DBBC5584E8EF8789B1
(bootloader)-----------------------------------------------------------------
Bizim işimize yarayacak olan  Device-ID altında yer alan harf ve rakamlardan oluşan 2 satır olacak. bu iki satırı kopyalayalım ve şu hale getirelim. Yani aralarından boşluk bırakmadan bu iki satırı uç uca eklemiş olduk. 
CD58B679A38D6B613ED518F37A05E013F93190BD558261DBBC 5584E8EF8789B1

şimdi cihazıma ait id kodunu kopyalayalım. Lg Bootloader Unlock için bu bağlantıyı takip edelim. Karşımıza gelen ekranda üye olup oturum açalım. Daha sonra elimizde bulunan id kodunu ve cihazın imei kodunu girelim. Mail adresimize gelen postayı açalım ve unlock.bin isimli dosyayı indirelim. İndirdiğimiz dosyayı adb klasörüne kopyalayalım. Daha sonra aşağıdaki komutları uygulayalım. 

fastboot flash unlock unlock.bin
fastboot reboot

Telefon unlock yapıldı. Artık custom recovery ya da root atabilirsiniz.

fastboot getvar unlocked

komutu ile telefonun unlock olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.


1 yorum:

Bu işlem türkiye telefonları için mi?


EmoticonEmoticon